Apple-1 kan bli din. For 2,7 millioner kr

Solgt av Steve Jobs i 1976.

GARASJESALG: Steve Jobs solgte denne maskinen fra sine foreldres garasje i 1976 for 600 dollar. Foto: REUTERS / NTB scanpix
GARASJESALG: Steve Jobs solgte denne maskinen fra sine foreldres garasje i 1976 for 600 dollar. Foto: REUTERS / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En datamaskin som ble solgt av Apple-grunnlegger Steve Jobs i 1976, kan nå bli din. Men billig blir den ikke.

Auksjonshuset Christie's anslår verdien av den sjeldne Apple-1 maskinen til mellom 2,7 og 4,1 millioner kroner og 11. desember går den under hammeren i New York.

Ifølge Christie's er Apple-1 maskinen den eneste som beviselig ble solgt direkte av Jobs selv fra foreldrenes garasje i Los Altos i California.

Det var i denne garasjen at den da 21 år gamle Jobs og kompanjongen Steve Wozniak bygde de første Apple-maskinene og industrieventyret startet.

I forrige uke ble en tilsvarende Apple-1 maskin bygd av Wozniak solgt for nesten 6,2 millioner kroner under en auksjon i New York. Henry Ford Museum i Michigan var kjøper.

I fjor solgte Christie's en tilsvarende datamaskin for drøyt 2,6 millioner kroner under en auksjon, og i 2010 gikk en annen under hammeren for drøyt 1,4 millioner kroner under en auksjon London.

Jobs døde i 2012 etter å ha kjempet mot en kreftsykdom i flere år.

(NTB)