Apple-kunder raser over flere feil på iPhone X

På tross av fjorårets overlegne overskudd, har nye iPhone X fått kritikk for alt fra batteritid til skjermtrøbbel. Nå melder brukerne om enda en feil.

ENDA EN FEIL: Apple-brukerne har oppdaget en ny feil med den nye toppmodellen.
ENDA EN FEIL: Apple-brukerne har oppdaget en ny feil med den nye toppmodellen.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Salget av iPhone X overgikk alle Apples forventninger. Det har vært den mest solgte iPhonen hver uke siden den ble lansert i november ifjor», skrev Apples administrerende direktør, Tim Cook i en kommentar i forbindelse med selskapets regnskap i forrige uke.

Overskuddet til IT-giganten Apple var nemlig på 20 milliarder dollar i fjerde kvartal i fjor. Omsetningen ble på 88,3 milliarder dollar, noe som er ny rekord.

Den siste tiden har Apple-brukerne imidlertid oppdaget en feil på den nye toppmodellen, skriver Financial Times. Feilen gjør det umulig å besvare innkommende anrop. Skjermen lyser nemlig opp mellom seks til ti sekunder etter at telefonen begynner å ringe.

Midlertidig løsning

Selv om brukere på Apples kundeservice-forum melder om at problemet lett løses ved å slå av og på telefonen, er løsningen tidsbegrenset. Feilen dukker nemlig opp igjen etter mellom 15-20 telefonoppringninger.

Den skal, ifølge Finans, angivelig ha rammet brukere med forskjellige versjoner av operasjonssystemet. Både brukere med IOS 11, IOS 12 og IOS 11.2.5 har nemlig fått lide.

Til CNBC sier Apple at de jobber med å fikse problemet.

Trøbbel med iPhone X-skjerm

Det er ikke første gang kundene har vært misfornøyd med Apples produkter. I november skrev Dagbladet om at hundrevis av Reddit-brukere har meldt om trøbbel med skjermen på den nye iPhone X dersom den er i kaldt vær.

Både Apple og andre telefonprodusenter advarer om at telefonene deres kan oppføre seg uvanlig dersom de blir plassert i ekstrem kulde eller varme. Foruten problemene med skjermen, kan også kulde blant annet redusere levetiden til batteriet midlertidig.

Siden har flere hundre meldt om liknende problemer. Det er ikke klart hvor kaldt det må være før iPhone X-skjermen begynner å få problemer.

Hastighet

Samtidig ble mange kunder misfornøyde etter at selskapet innrømmet at telefonene blir tregere etter hvert som batteriet blir eldre.

Modellene som har blitt tregere etter oppdatering er iPhone 6, 6s og SE. iPhone 7 med operativsystemet iOS 11,2 og flere modeller kan vente seg det samme framover da disse snart får den samme oppdateringen.

Apple opplyste tidligere i februar nemlig om at de har skrudd ned hastigheten på eldre iPhone-telefoner for å beskytte batteriet. Nå ber de om unnskyldning, og setter ned prisen på et eventuelt batteribytte.

- Vi vet at noen av dere er skuffet. Vi beklager, skrev selskapet i en uttalelse.

Fallende kurs

Ifølge CNBC solgte Apple 77,3 millioner iPhone X bare i desember. Likevel har etterspørselen etter telefonen sunket.

Med skuffede kunder og salgsmål som ikke blir nådd, er det – selv når milliardene fortsetter å rulle inn – vanskelig å overbevise investorene om at alt er fryd og gammen.

Markedsverdien sank dermed med hele 46 milliarder dollar, tilsvarende 366 milliarder kroner over kun en uke i januar. Derfor har investorene stilt spørsmålstegn ved iPhonens framtid.