Apple lanserer ny iPod

Vurderer du å skaffe deg iPod? Da er det nok lurt å ha is i magen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag ble fjerde generasjons iPod lansert i USA. Og denne skal både være billigere og bedre enn forgjengerne, skal vi tro den nyeste utgaven av Newsweek.

Apples MP3-spiller er den mest populære digitale avspilleren i verden, med en markedsandel på over 50 prosent.

Mikser mini og vanlig

Har du for mye musikk til at du kan nøye deg med iPod Mini, som «bare» klarer fire gigabyte, kan det hende at de splitter nye iPodene byr på løsningen.

Her er nemlig det beste fra begge verdener kombinert: Størrelsen på spilleren vil være på 20 og 40 gigabyte, mens menysystemet er adoptert fra iPod Mini. Dette er langt enklere å håndtere enn menyene som har vært produsert på de vanlige iPodene til nå.

Dessuten skal batteriet være kraftig forbedret, og klare opp til 50 prosent mer spilletid - uten økning i størrelsen eller tyngden.

Reduserer prisen

Og dette er ikke de eneste fordelene med spilleren, skal vi tro Newsweek. Spilleren er også noe slankere og den skal være lettere å bruke.

Prisen er også noe mer sympatisk. På Apples nettbutikk koster 20 gigabyte-utgaven 2.890 kroner, mens storebroren koster 3.690 kroner.

Det eneste negative, i alle fall for designfrikene, er at spilleren fortsatt bare tilbys i én farge - den noe kjedelige hvitfargen.

Se Apples pressemelding om spilleren her.

DET NYE VIDUNDERET: Den nye iPoden ser ikke så annerledes ut, men skal være langt mer brukervennlig. Og billigere.