Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Apple med rekord­omsetning og milliard­overskudd

- Vi er henrykt, sier Tim Cook.

VARSKO: Det er grunn til å rope av glede for Apple-sjef Tim Cook. De gikk med 20 milliarder i overskudd i fjerde kvartal i fjor. Foto: Scott Olson / AFP / NTB Scanpix
VARSKO: Det er grunn til å rope av glede for Apple-sjef Tim Cook. De gikk med 20 milliarder i overskudd i fjerde kvartal i fjor. Foto: Scott Olson / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overskuddet til IT-giganten Apple var på 20 milliarder dollar i fjerde kvartal i fjor. Omsetningen ble på 88,3 milliarder dollar, noe som er ny rekord.

- Vi er henrykt over å presentere det sterkeste kvartalet i Apples historie, sier selskapets toppsjef Tim Cook. Omsetningen tilsvarer over 680 milliarder kroner.

Den amerikanske IT-giganten solgte imidlertid færre iPhoner enn ventet i de tre siste månedene i 2017. Det er særlig salget av toppmodellen iPhone X som svikter.

Samtidig er mange kunder misfornøyde etter at selskapet innrømmet at telefonene blir tregere etter hvert som batteriet blir eldre.

Fallende kurs

Og med skuffede kunder og salgsmål som ikke blir nådd, er det – selv når milliardene fortsetter å rulle inn – vanskelig å overbevise investorene om at alt er fryd og gammen.

Det gjenspeiles i aksjekursen, som har falt rundt sju prosent siden den nådde sitt høyeste nivå noensinne for et par uker siden.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!