Apple og Frp krangler om eplelogo

Da Fremskrittspartiet registrerte en oppdatert eplelogo som merkevare i ti kategorier, reagerte teknologigiganten Apple.

LOGOKRØLL. Teknologigiganten Apple protesterer mot Fremskrittspartiets oppdaterte partilogo. Foto: Berit Roald, NTB scanpix
LOGOKRØLL. Teknologigiganten Apple protesterer mot Fremskrittspartiets oppdaterte partilogo. Foto: Berit Roald, NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Apple frykter forveksling etter at Frp søkte om å varemerkets partiets eplelogo med noen grafiske oppdateringer, skriver VG.

Patentstyret sa ja, men eventuelle andre aktører har mulighet til å komme med innsigelser, og da kom den amerikanske IT-giganten Apple på banen.

«Innsigelsen er begrunnet i at det registrerte merket er egnet til å forveksles med vår klients tidligere registrerte rettigheter», heter det Apples brev til Patentstyret.

Generalsekretær Fredrik Färber i Frp sier Apple har innsigelser mot flere av klassene partiet har registrert varemerket i, men ikke alle ti. Partene er nå i dialog for å komme til enighet i striden.

– Hoveddelen av de klassene vi har varemerkeregistrert eplet vårt i omfatter politisk virksomhet, utdanningsvirksomhet og så videre. Men vi vil også beskytte logoen vår for bruk på valgkampeffekter, klær og andre småartikler, sier Färber.

Hvis partene ikke blir enige, må Patentstyret gjøre en ny vurdering. Frp og Apple har frist til 12. mai med å begrunne retten til sin merkevare og innsigelser ytterligere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer