Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Apple og justisdepartementet i ny iPhone-krangel

USAs justisdepartement krever igjen at Apple bidrar til å låse opp en iPhone, denne gangen i en narkotikasak. IT-giganten mener myndighetene ikke kan sannsynliggjøre at de trenger selskapets hjelp.

NY RUNDE: Apple og toppsjef Tim Cook er havnet i en ny konflikt med amerikanske myndigheter. Foto: CHRISTOPH DERNBACH/dpa
NY RUNDE: Apple og toppsjef Tim Cook er havnet i en ny konflikt med amerikanske myndigheter. Foto: CHRISTOPH DERNBACH/dpa Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En føderal domstol i New York kom i februar fram til at Apple ikke trengte å hjelpe myndighetene med å få innsyn i bilder, meldinger og andre data på den aktuelle telefonen. Justisdepartementet anket, og fredag leverte Apple et skriv til retten med sine innsigelser.

- Det er ikke sånn at domstolen kan komme opp med en hvilken som helst kjennelse regjeringen ønsker seg, med mindre Kongressen har vedtatt det eksplisitt i loven, sier Apple om forsøket på å bruke en tilsynelatende vidtfavnende lov fra 1789 for å tvinge selskapet til å samarbeide.

Saken har paralleller til en lignende strid mellom FBI og Apple i California. Det endte med at det føderale etterforskningsorganet betalte profesjonelle hackere for å låse opp en iPhone. Den hadde tilhørt Syed Farook som sammen med kona drepte 14 mennesker i San Bernardino i desember i fjor.

Myndighetene prøvde å tvinge konsernet til å åpne telefonen, men Apple nektet og mente det ville innebære å lage en bakdør som ville gi myndighetene tilgang til innholdet i millioner av telefoner.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart