TJENER PENGER: Apple har tjent bra med penger etter lanseringen av Iphone 6 i oktober. Faktisk mer enn noen andre har klart på ett kvartal. Her er Apple-sjef Tim Cook under lanseringen. Foto: REUTERS/Robert Galbraith/NTB Scanpix
TJENER PENGER: Apple har tjent bra med penger etter lanseringen av Iphone 6 i oktober. Faktisk mer enn noen andre har klart på ett kvartal. Her er Apple-sjef Tim Cook under lanseringen. Foto: REUTERS/Robert Galbraith/NTB ScanpixVis mer

Apple presenterte det største kvartalsoverskuddet i verdenshistorien

Solgte 74,5 millioner Iphone-enheter på tre måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Apples overskudd i siste kvartal av 2014 er på 139,2 milliarder norske kroner. Dermed kan selskapet registrere det største kvartalsoverskuddet noensinne blant alle verdens selskaper, skriver CNN.

Med 18 milliarder dollar i overskudd, knuser Apple den forrige rekorden holdt av den russiske oljegiganten Gazprom, som kunne vise til et overskudd på 16 milliarder dollar (123 milliarder kroner i dagens kurs) i første kvartal av 2011.

74,5 millioner Iphoner Apple omsatte for 577 milliarder kroner siste kvartal, opp fra 447 milliarder året før.

Det var ifølge Reuters over all forventning, og teknogiganten kan takke sin nye flaggskip-telefon, Iphone 6 og Iphone 6 plus, for store deler av inntjeningshoppet.

Blant annet fikk selskapet et gigantisk omsetningsøkning i Kina som følge av smarttelefonsalget.

- Vi vil takke alle våre kunder for et utrolig kvartal, der vi så etterspørselen etter Apple-produkter stige til nye høyder. Innsatsen vi har lagt ned for å få til slike resultater har vært fenomenal, sier Apple-sjef Tim Cook i en pressemelding.

Knuser alle Det er kanskje ikke rart teknogiganten tjener penger. Ifølge CNN solgte nemlig Iphone i flere eksemplarer siste kvartal enn det ble solgt TV-er av alle slag. Hele industrien solgte 60 millioner fjernsynsapparater, mens det av nettbrett ble solgt 54 millioner.

Det var heller ikke langt unna at Iphone solgte mer enn hele PC-industrien, som ifølge den amerikanske kanalen, kan vise til et totalsalg på mindre enn 84 millioner stasjonære og bærbare datamaskiner (Mac inkludert).