WALL STREET: Børsene i New York er ned og Apple faller til sitt laveste på over et år på Nasdaq. Foto: Linus Sundahl-Djerf
WALL STREET: Børsene i New York er ned og Apple faller til sitt laveste på over et år på Nasdaq. Foto: Linus Sundahl-DjerfVis mer

Apple ramler til det laveste på over ett år

Apple leder børsene i New York videre nedover.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rykter om en nedgradering av Tyskland, utsikter til at den globale veksten blir lavere enn tidligere antatt og svake kvartalstall fra Bank of America, sender børsene i New York ned onsdag.

Investorene likte heller ikke at Det internasjonale pengefondet (IMF) jekket ned sine estimater for veksten i verdensøkonomien i år fra 3,5 til 3,3 prosent.

Dette er den fjerde nedjusteringen på rad og bidro også til videre nedgang på børsene i Europa onsdag, med DAX-indeksen i Frankfurt ned over 1,7 prosent.

- Fondsforvaltere i Europa reposisjonerer seg fordi de på den ene siden ser et Japan i positivt momentum - og på den andre siden et Europa som bare faller dypere og dypere inn i et resesjonsklima, sier investeringsdirektør Didier Duret i ABN Amro til Reuters.

Les også: Norwegian steg på rød Oslo Børs

Børsfall på Wall Street
S&P 500 faller 1,6 prosent til 1.550 mens den teknologitunge Nasdaq-indeksen faller 2 prosent til 3.199. Dow Jones faller 1,1 prosent til 14.588.

Apple tynger på Nasdaq med en nedgang på over 5 prosent til 403 dollar, og aksjen er da på sitt laveste siden begynnelsen av januar i fjor.

Det er en dårlig nyhet for det norske oljefondet, som sitter med en eierandel på 0,74 prosent.

For hver dollar Apple faller på Nasdaq mister oljefondet verdier for knapt 7 millioner dollar, tilsvarende nesten 41 millioner kroner. Og i dag har Apple falt nesten 23 dollar! Det tilsvarer et verditap på over 930 millioner kroner.

Det betyr også at oljefondets aksjer i Apple nå er verdt 16,3 milliarder kroner. Det er 4,3 milliarder kroner mindre enn ved inngangen til året.

Les også: Oljefondets nest beste resultat
  Storbanken skuffer Bank of America hadde inntekter på 23,5 milliarder dollar i årets første kvartal, opp fra 22,3 milliarder dollar året før. Det var i tråd med forventningene.

Banken hadde et resultat på 2,6 milliarder dollar, eller 0,20 dollar pr. aksje. I samme kvartal i fjor hadde banken et resultat på 0,7 milliarder dollar, eller 0,03 dollar pr. aksje.

Analytikerstanden ventet imidlertid et resultat på 0,22 dollar pr. aksje og aksjen faller 4,8 prosent.

Senere i kveld, klokken 20.00, legger Fed frem «Beige Book», som er en anekdotiske og kvalitativ rapport om den økonomiske utviklingen i de 12 Fed-distriktene.

Les også: Gullprisen bryter sammen - fallet kan bli enda større