Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Apple-rettshøring kan bli droppet

FBI kan ha funnet en måte å låse opp iPhonen til San Bernadino-angriperen. Dermed kan den planlagte rettshøringen mot Apple bli droppet eller utsatt.

KAN SLIPPE HØRING: Den planlagte høringen mot Apple og toppsjef Tim Cook kan bli droppet etter at FBI mener å ha funnet en annen måte å undersøke mobiltelefonen til San Bernadino-angriperen. Foto: AP Photo/Richard Drew, File
KAN SLIPPE HØRING: Den planlagte høringen mot Apple og toppsjef Tim Cook kan bli droppet etter at FBI mener å ha funnet en annen måte å undersøke mobiltelefonen til San Bernadino-angriperen. Foto: AP Photo/Richard Drew, File Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge nyhetsbyrået AFP har amerikanske myndigheter gjort framsteg overfor retten for å utsette den planlagte Apple-høringen.

Samtidig melder nyhetsbyrået AP at FBI opplyser at de kan ha funnet en måte å låse opp telefonen som tilhørte en av angriperne som drepte 14 mennesker i San Bernardino i desember.

Tirsdag skal det etter planen innledes en rettshøring om saken, som startet da FBI fikk en rettskjennelse som pålegger Apple å låse opp telefonen.

Apple har nektet å godta det rettslige pålegget og mener hackingen vil kreve ny programvare som potensielt kan brukes til å bryte seg inn på enhver iPhone.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart