KAN SLIPPE HØRING: Den planlagte høringen mot Apple og toppsjef Tim Cook kan bli droppet etter at FBI mener å ha funnet en annen måte å undersøke mobiltelefonen til San Bernadino-angriperen. Foto: AP Photo/Richard Drew, File
KAN SLIPPE HØRING: Den planlagte høringen mot Apple og toppsjef Tim Cook kan bli droppet etter at FBI mener å ha funnet en annen måte å undersøke mobiltelefonen til San Bernadino-angriperen. Foto: AP Photo/Richard Drew, FileVis mer

Apple-rettshøring kan bli droppet

FBI kan ha funnet en måte å låse opp iPhonen til San Bernadino-angriperen. Dermed kan den planlagte rettshøringen mot Apple bli droppet eller utsatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge nyhetsbyrået AFP har amerikanske myndigheter gjort framsteg overfor retten for å utsette den planlagte Apple-høringen.

Samtidig melder nyhetsbyrået AP at FBI opplyser at de kan ha funnet en måte å låse opp telefonen som tilhørte en av angriperne som drepte 14 mennesker i San Bernardino i desember.

Tirsdag skal det etter planen innledes en rettshøring om saken, som startet da FBI fikk en rettskjennelse som pålegger Apple å låse opp telefonen.

Apple har nektet å godta det rettslige pålegget og mener hackingen vil kreve ny programvare som potensielt kan brukes til å bryte seg inn på enhver iPhone.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram