LIKE?:  Apples iPad (t.v.) versus Samsungs Galaxy Tab. Foto. AFP PHOTO / ODD ANDERSEN /Scanpix
LIKE?: Apples iPad (t.v.) versus Samsungs Galaxy Tab. Foto. AFP PHOTO / ODD ANDERSEN /ScanpixVis mer

Apple saksøker Samsung

Beskylder selskapet for å ha kopiert iPhone og iPad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Elektronikkgiganten Apple har stevnet Samsung for retten, og søksmålet går direkte på blant annet Samsungs Galaxy S-mobiler.

Apple beskylder det sør-koreanske elektronikkselskapet for plagiat.

- Når en Samsung Galaxy-telefon blir brukt offentlig, er det liten tvil om at den kan bli antatt å være et Apple-produkt, basert på utseendet alene, skriver Apple i saksdokumentene, ifølge nyhetsbyrået AP.

Krenkelse av ti patenter Stevningen gjelder krenkelse av ti ulike patenter knyttet til Apple-produktene, skriver Financial Times.

Samsung begynte å selge smarttelefonen Galaxy S og nettbrettet Galaxy Tab i fjor. Sistnevnte omfattes også av søksmålet. Begge produktene bruker Googles operativsystem Android.

- I stedet for stå for en uavhengig produktutvikling, har Samsung valgt å slavisk kopiere Apples nyskapende teknologi, karakteristiske grensesnitt, og den elegante og typiske innpakningen, står det videre i sakspapirene, ifølge Financial Times.

108 millioner iPhone-telefoner En talsperson for Samsung sier produktene er resultat av deres egen forskning og utvikling, og at selskapet er beredt til å forsvare seg mot beskyldningene.

Apples iPhone-telefon var tilgjengelig på markedet allerede i 2007, og har oppgradert telefonen flere ganger. Nettbrettet iPad ble frigitt på markedet i fjor, og iPad 2 var i salg fra mars i år.

Elektronikkgiganten har solgt mer enn 108 millioner iPhone-telefoner og 19 millioner iPads, i tillegg til 60 millioner av musikkspilleren iPod.

Søksmålet mellom Apple og Samsung kan gi interessante resultater, også fordi Samsung leverer mange av komponentene Apple bruker.

LIKE?:  Apples iPhone versus Samsungs Galaxy S. Foto: AFP PHOTO / PARK JI-HWAN / Scanpix
LIKE?: Apples iPhone versus Samsungs Galaxy S. Foto: AFP PHOTO / PARK JI-HWAN / Scanpix Vis mer