ØKONOMI: Gründer og adm. direktør Bjørn Tore Brevik i Eplehuset måtte legge ned Wyfee-kjeden og gikk med underskudd for første gang. Foto: Bjørn Tore Brevik, Eplehuset. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen
ØKONOMI: Gründer og adm. direktør Bjørn Tore Brevik i Eplehuset måtte legge ned Wyfee-kjeden og gikk med underskudd for første gang. Foto: Bjørn Tore Brevik, Eplehuset. Foto: Eivind Yggeseth / FinansavisenVis mer

Apple-salget ramler i butikk

Eplehuset og Humac kriger om kundene. Begge opplever tilbakegang og klager på nettbutikkene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Både Humac og Eplehuset opplevde svikt i Apple-omsetningen i fjor, skriver Finansavisen i dag.

I løpet av årene har Eplehuset vokst til 19 egeneide butikker i Norge og Danmark. Omsetningen har i samme periode gått fra null til nesten 1 milliard kroner. Men i fjor buttet det.

Omsetningen falt med 74 mill. Inntektene falt med nærmere 8 prosent til 888 millioner kroner, og for første gang i historien gikk selskapet med underskudd. Resultat etter skatt endte på minus 8,4 millioner kroner.

De tre foregående årene hadde selskapet et overskudd på tilsammen 55,8 millioner kroner.

- Det er noe som heter at man må få motgang for å kunne bli bedre, sier gründer og adm. direktør Bjørn Tore Brevik til Finansavisen.

Aggressive Elkjøp og Expert Også konkurrenten Humac merker at konkurransen hardner til. Selskapet har avvikende regnskapsår og har ennå ikke levert tall for 2013.

I foregående regnskapsår falt omsetningen, ifølge norgessjefen, med 6 prosent til 196 millioner.

Driftsresultatet endte i samme periode på null. Året før det igjen gikk selskapet med et overskudd på 4,2 millioner kroner.

- I Norge ser vi at nettbutikkene er kraftige prisdrivere. Elkjøp og Expert kjører stadig tøffere og direkte priskonkurranse på Apple-produkter på nett og i butikk, sier Bård Kvamme til Finansavisen.

Flere nyheter Revurderer 50 milliarders posisjon i Russlan
- Vil forby russiske aksjer
Nå er han verdens rikeste mann