APPLE SMARTKLOKKE: Kilder nyhetsbyrået Reuters har vært i kontakt med, har fortalt at Apple skal starte masseproduksjonen av smartklokker i sommer. Foto: Patently Apple
APPLE SMARTKLOKKE: Kilder nyhetsbyrået Reuters har vært i kontakt med, har fortalt at Apple skal starte masseproduksjonen av smartklokker i sommer. Foto: Patently AppleVis mer

- Apple starter masseproduksjon av smartklokker

Ifølge kilder vil den bli lansert i oktober.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dataprodusenten Quanta Computer Inc i Taiwan skal etter det Reuters erfarer starte masseproduksjonen av Apple sin første smartklokke i juli.

Dette skal være Apples neste store lansering, og de ønsker med den å bevise at de kan kjempe mot deres største rival Samsung når det kommer til innovasjon.

Samsung lanserte i februar sin første smartklokke/treningsarmbånd, Samsung Gear Fit, som mottok en helt middels omtale i Norge. Det var også en skepsis til deres andre smartklokkeversjon, Gear.

Smartklokka til Apple har enda ikke fått et offisielt navn, men har av mange blitt døpt iWatch. Et kanskje opplagt valg etter produktene iMac, iPhone og iPod.

Buet form Produksjonen av smartklokker vil ifølge Reuters bli Apples første dypdykk inn i en nisjekategori mange fortsatt er skeptiske til.

Artikkelen, som ble publisert tidligere i dag, kommer også med noen tekniske detaljer rundt størrelsen, formen og egenskapene til klokka.

En kilde Reuters har vært i kontakt med sier at skjermen vil ha en rektangulær form med en størrelse på rundt 2,5 tommer bredt. Urskiven vil ligge litt over et bånd som går rundt armen og skape en buet form. Skjermen skal også være trykksensitiv og skal kunne lades trådløst.

Skjermen skal også inneholde en sensor som overvåker brukerens puls. Det Singapor-baserte bilde og sensor produsenten Heptagon er på listen over leverandøren for den funksjonen, sier to andre kilder.

Lanseres i oktober Kilden opplyser også om at Apple forventer å selge rundt 50 millioner eksemplarer i løpet av det første året. Quanta Computer Inc vil fortsette å være hovedprodusenten og vil stå for 70 prosent av det totale antallet.

Selv om det lenge har vært forventet at Apple vil lansere en smartklokke, startdatoen for produksjon og Quantas rolle vært ukjent før nå. Masseproduksjon vil altså starte i juli og den kommersielle lanseringen vil finne sted så tidlig som oktober, ifølge de to kildene med kjennskap til prosjektet Reuters har vært i kontakt med.

En tredje kilde har også uttalt at LG vil bli den eksklusive leverandøren av skjermen. LG som tidligere i år lanserte sin egen smartklokka, LG G Watch.

Allerede i februar ble det publisert bilder og informasjon rundt Apples nye patentsøknad.

BUET SKJERM: Fra denne påståtte patentsøknaden, ser vi at Apple har søkt patent på en buet skjerm som passer rundt håndleddet. Foto: Patently Apple
BUET SKJERM: Fra denne påståtte patentsøknaden, ser vi at Apple har søkt patent på en buet skjerm som passer rundt håndleddet. Foto: Patently Apple Vis mer