Apple vant patentstrid: Importstopp for Samsung til USA

USAs handelskommisjon forbyr import av enkelte Samsung-modeller.

I PATENTKRIG: Apple vant en viktig seier i den pågående patentkrigen med Samsung. Foto: Kim Hong-Ji / Reuters / NTB Scanpix
I PATENTKRIG: Apple vant en viktig seier i den pågående patentkrigen med Samsung. Foto: Kim Hong-Ji / Reuters / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beslutningen fra USAs internasjonale handelskommisjon (ITC) i natt norsk tid er den siste i en rekke ledd i en langvarig og bitter patentstrid mellom de to kjempene innenfor smarttelefoni og nettbrett-teknologi.

ITC slår fast at sørkoreanske Samsung har krenket to av Apples patenter som har å gjøre med teknologi for berøringsskjerm og høretelefoner.

Samsung ble samtidig renvasket for Apples påstand om at selskapet har krenket ytterligere fire av dets patenter.

Det er uklart nøyaktig hvilke modeller som blir rammet av forbudet, men det er rettet mot eldre smarttelefonmodeller og nettbrett som ikke lenger er blant de mest populære i USA. Ifølge eksperter vil beslutningen trolig få minimale konsekvenser for Samsung.

Dessuten kan Samsung håpe på støtte fra president Barack Obama, som senest forrige uke grep inn og la ned veto mot en kjennelse fra ITC om importstopp for eldre Apple-modeller etter et søksmål fra Samsung.

Rettslige krangler mellom Apple og Samsung ble nærmest hverdagskost da det sørkoreanske selskapet begynte å forsyne seg av en stadig større andel av markedet ved å tilby smarttelefoner drevet av Googles operativsystem Android.

(NTB)