SA NEI: Tim Cook (t.v.) tilbød Steve Jobs en del av leveren sin da Jobs var på sitt sykeste, men han takket ifølge en ny bok nei til tilbudet. Foto: AP Photo/Paul Sakuma/NTB Scanpix
SA NEI: Tim Cook (t.v.) tilbød Steve Jobs en del av leveren sin da Jobs var på sitt sykeste, men han takket ifølge en ny bok nei til tilbudet. Foto: AP Photo/Paul Sakuma/NTB ScanpixVis mer

Applesjefen prøvde å donere leveren sin til Steve Jobs, men han sa nei

Ifølge ny bok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I en ny bok som kommer i slutten av mars, «Becoming Steve Jobs», forteller forfatterne Brent Schlender og Rick Tetzeli blant annet om det nære forholdet mellom Steve Jobs og nåværende Apple-sjef Tim Cook.

Spesielt én episode i 2009 blir trukket fram. Her skal Cook ha tilbudt en meget syk Jobs en del av leveren sin for at sistnevnte skulle bli bedre. Dette var etter at Cook fant ut at han hadde samme blodtype som Jobs.

- Han stoppet meg Jobs, som allerede da hadde slitt med en kreftdiagnose i en årrekke, var derimot meget klar på at han ikke ville la Cook legge seg på operasjonsbordet for hans skyld. I boka forteller Cook om hvordan vennen og kollegaen reagerte da han kom med forslaget.

- Han stoppet meg omtrent før jeg fikk sagt ordene. «Nei, det kommer jeg aldri til å la deg gjøre», sa han.

Cook fortsetter med å fortelle at Jobs bare ropte til ham fire-fem ganger i løpet av de 13 årene de kjente hverandre. Dette var en av de gangene.

Jobs godtok senere i 2009 en transplantasjon fra en annen donor, men opereasjonen til tross - han gikk bort to år senere i oktober 2011.

Overskudd Også etter at Cook tok over roret i teknologiganten, har det gått veien for Apple. I siste kvartal av 2014 kunne de vise til et overskudd på 139,2 milliarder norske kroner.

Dermed kan selskapet registrere det største kvartalsoverskuddet noensinne blant alle verdens selskaper, skriver CNN

Med 18 milliarder dollar i overskudd, knuser Apple den forrige rekorden holdt av den russiske oljegiganten Gazprom, som kunne vise til et overskudd på 16 milliarder dollar (123 milliarder kroner i dagens kurs) i første kvartal av 2011. 

74,5 millioner Iphoner Apple omsatte for 577 milliarder kroner siste kvartal, opp fra 447 milliarder året før. 

Det var ifølge Reuters over all forventning, og teknogiganten kan takke sin nye flaggskip-telefon, Iphone 6 og Iphone 6 plus, for store deler av inntjeningshoppet. 

Blant annet fikk selskapet et gigantisk omsetningsøkning i Kina som følge av smarttelefonsalget. 

- Vi vil takke alle våre kunder for et utrolig kvartal, der vi så etterspørselen etter Apple-produkter stige til nye høyder. Innsatsen vi har lagt ned for å få til slike resultater har vært fenomenal, sa Apple-sjef Tim Cook i en pressemelding.