April 2013: - Tidenes ran Mai 2014: - God politikk

Pensjonistforbundet anklager arbeidsminister Robert Eriksson for løftebrudd.

SVARER PÅ KRITIKK: Pensjonistforbundet er skuffet over trygdeoppgjøret og anklager arbeids- og sosialminister Robert Eriksson for løftebrudd. Foto: Jacques Hvistendahl
SVARER PÅ KRITIKK: Pensjonistforbundet er skuffet over trygdeoppgjøret og anklager arbeids- og sosialminister Robert Eriksson for løftebrudd. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - For første gang har vi sittet rundt bordet med en minister vi vet er enig med oss i at avkortningen på 0,75 prosent på løpende pensjon bør fjernes. Robert Eriksson har fram til han ble arbeidsminister vært svært tydelig på at dette er en urettferdighet han ønsker å endre på. Derfor har vi siden valget i 2013 hatt store forhåpninger, sier forbundsleder Borge Rørvik i Pensjonistforbundet.

Årets trygdeoppgjør ble undertegnet i dag. Pensjonistforbundet, som har vært med i drøftingene på vegne av landets pensjonister, er skuffet over utfallet.

I pensjonsreformen gikk alle partier med unntak av Frp inn for at løpende pensjoner skal reguleres med lønnsutviklingen, fratrukket 0,75 prosentpoeng.

«Tidenes velferdsran» - For mange pensjonister vil dette bety en inntektsreduksjon på flere hundre tusen kroner i løpet av pensjonisttilværelsen. Frp vilnå ha en slutt på at landets pensjonister skal ranes på denne måten, uttalte Robert Eriksson i april i fjor.

Eriksson, som da var opposisjonspolitiker og leder av arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, gikk så langt som å kalle pensjonsreformen «tidenes velferdsran».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer