Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Aprilsnarr?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tradisjonen tro var norsk presse godt krydret med aprilspøker i går. Aftenposten kunne for eksempel fortelle at passasjerer skal få 500 kroner i kompensasjon når tog er innstilt. Initiativet til ordningen skulle, ifølge spøken, komme fra samferdselsminister Liv Signe Navarsete, som hadde sett seg lei på NSB-rot med forsinkede tog og kjøreledninger som til stadighet ramler ned. Men det var den nytilsatte toppsjef i Jernbaneverket, Elisabeth Enger, som satte makt bak ordene og sikret den nye garantien.

Spøken var god den. Den burde egentlig vært sann. For det er åpenbart at kunder i hopetall får store problemer når tog uteblir eller blir kraftig forsinket. Deres problemer kan fort koste mer enn det angitte beløp. Men ordningen hadde også vært rettferdig med tanke på at folk flest blir ilagt til dels store bøter dersom de går på feil vogn på togsettet, glemmer å stemple billett eller gjør mindre forseelser i trafikken for øvrig. 500 kroner til hver for innstilt tog ville ikke vært mer enn rett og rimelig. Navarsete burde bli historiens første statsråd som omgjorde en aprilspøk til lov!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media