Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Aps fylkesledere støtter ikke kommune-tvang

Fylkeslederne i Arbeiderpartiet støtter ikke nestleder Helga Pedersens forslag om å bruke tvang for å slå sammen kommuner.

LITE STØTTE: Nestleder Helga Pedersen høster lite applaus for forslaget om å tvinge fram kommunesammenslåing .Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
LITE STØTTE: Nestleder Helga Pedersen høster lite applaus for forslaget om å tvinge fram kommunesammenslåing .Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fylkeslederne i Arbeiderpartiet støtter ikke nestleder Helga Pedersens forslag om å bruke tvang for å slå sammen kommuner.

Kun én av 14 av Aps fylkesledere som Klassekampen har snakket med, støtter bruk av tvang. Det er Oppland Arbeiderpartis leder Kjersti Stenseng som gir sin støtte. Fra før har også Oslo Arbeiderpartis leder Jan Bøhler gitt sin støtte til Pedersen.

Debatten fikk ny giv i høst da Arbeiderpartiets nestleder Helga Pedersen gikk inn for å bruke tvang for å oppnå kommunesammenslåinger.

Problemstillingen er ikke ny. Temaet har vært diskutert i Ap i mange år. Motstanderne av tvang gikk av med seieren på det siste landsmøtet. Da ble prinsippet om frivillig sammenslåing lagt til grunn i Aps partiprogram.

Men Pedersen har i høst forsøkt å skape omkamp. I regjeringens Soria Moria-erklæring heter det imidlertid at enhver kommunesammenslåing skal være frivillig. Særlig i Senterpartiet er det motstand mot bruk av tvang.

Sp-leder Liv Signe Navarsete sa tidligere i høst at Ap må finne seg andre regjeringspartnere hvis kommuner blir tvunget til å slå seg sammen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!