DRAR TIL OL: Statsminister Erna Solbergreiser til OL i Sotsji til tross for at Arbeiderpartiets homonettverk mener hun bør droppe turen på grunn av Russlands behandling av homofile. Foto Bjørn Langsem / Dagbladet.
DRAR TIL OL: Statsminister Erna Solbergreiser til OL i Sotsji til tross for at Arbeiderpartiets homonettverk mener hun bør droppe turen på grunn av Russlands behandling av homofile. Foto Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

APs homonettverk ber Solberg droppe Sotsji-OL

Solberg sier hun vil delta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiets homonettverk mener statsminister Erna Solberg bør droppe turen til vinter-OL i Sotsji på grunn av Russlands behandling av homofile.

- OL er et politisk arrangement selv om IOC sier noe annet. Bak den sminkede fasaden som Russland nå skaper, skjuler det seg et land som ikke anerkjenner menneskerettighetene og ytringsfrihet, sier Gard Realf Sandaker-Nielsen i Arbeiderpartiets Homonettverk til NRK.

Russland har nylig vedtatt en lov som innebærer at homofile ikke kan vise sin legning offentlig, fordi det kan være egnet til å skade barn og unge.

Solberg sier hun likevel vil delta på arrangementet noen dager.

Er litt forbauset - Jeg har vurdert det sånn at det er veldig viktig at vi tar opp menneskerettighetsspørsmål med Russland, og det gjør vi hver eneste gang vi møter russiske politikere og representanter for russiske myndigheter. Jeg er litt forbauset over at Arbeiderpartiet mener den beste måten å fremme menneskerettigheter i et annet land på, er å boikotte sportsbegivenheter av denne typen, sier Solberg til NRK.

NTB

IKKE DRA: Gard Realf Nielsen (t.h.) oppfordrer statsminister Erna Solberg om å holde seg borte fra OL i Sotsji. Her da han og Lasse Sandaker inngikk partnerskap i Kampen kirke. Foto: Morten Holm / SCANPIX.
IKKE DRA: Gard Realf Nielsen (t.h.) oppfordrer statsminister Erna Solberg om å holde seg borte fra OL i Sotsji. Her da han og Lasse Sandaker inngikk partnerskap i Kampen kirke. Foto: Morten Holm / SCANPIX. Vis mer