FREMSKYNDES: I kjølevannet av varslersakene fremskyndes Arbeiderpartiets sentralstyremøte til 2. januar. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FREMSKYNDES: I kjølevannet av varslersakene fremskyndes Arbeiderpartiets sentralstyremøte til 2. januar. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Aps sentralstyre møtes 2. januar

Møtet i Arbeiderpartiets sentralstyre i kjølvannet av varslersakene vil finne sted 2. januar, bekrefter partisekretær Kjersti Stenseng.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Møtet var, ifølge VG , satt til 8. januar, men på grunn av varslene mot nestleder Trond Giske har partileder Jonas Gahr Støre valgt å kalle inn sentralstyret på nyårets første arbeidsdag.

- Arbeiderpartiet er inne i en veldig krevende situasjon. Det er vanskelige saker, aller mest for dem som er berørt, skriver Stenseng i en tekstmelding til avisa.

Hun vil ikke kommentere hvorvidt partiet har fått inn flere varsler i løpet av julen. Giske har vært sykmeldt siden 22. desember.

- Av hensyn til de berørte og for at vi skal kunne ha en god prosess videre, vil jeg ikke kommentere hvorvidt vi har fått nye saker eller hvem de eventuelt er rettet mot, svarer Stenseng til VG.

Lille julaften opplyste Støre til NTB at det blir kalt inn til møte «rett over nyttår». Da sa han følgende om hensikten med sentralstyremøtet:

- Det er en alvorlig situasjon for oss. Jeg innkaller sentralstyret for å oppsummere situasjonen rundt varslene vi har mottatt og vår håndtering av dem. Jeg vil der også gi min vurdering av de valg vi bør ta.

Sentralstyremøtet vil bli fulgt av et ekstraordinært landsstyremøte i slutten av januar.

(NTB)