Aqua mot USA-toppen

Lene Nystrøm (23) fra Tønsberg er snart mer populær enn selveste Barbie-dokka. For andre uka på rad sikrer Lenes band Aqua seg en topp-10-plassering på den amerikanske singlelista med «Barbie Girl».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lene Nystrøm har klart det et kobbel norske musikere har snakket om siden sola gikk ned for a-ha, nemlig å slå igjennom i USA.

I går ble det klart at Aquas «Barbie Girl» innehar en niendeplass på neste ukes Billboard-liste.

Det er riktignok to plasser ned i forhold til forrige ukes kanondebut, men like fullt en enestående posisjon for norske Lene

Sterk debut

Mandag lander Nystrøm og hennes danske popvenner René Dif, Claus Norreen og Søren Rasted i statene etter en tre uker lang promotion-turné i Østen.

Der er Aqua allerede en kjempesuksess med salg på 185000 i Japan og 60000 i Korea, hvor Lene og bandkompisene befinner seg denne helga.

Men nå har det altså skjedd store ting også i USA.

Den første uka «Barbie Girl» var i salg «over there» solgte den 78000 eksemplarer. 28 millioner amerikanere hadde gleden av å høre låta på radio.

Sjuendeplassen er den sterkeste førsteukeplasseringen en debuterende gruppe har hatt noensinne. Den forrige rekorden hadde Spice Girls og «Wannabe», som debuterte på en 11. plass.

Billboard spår i sitt siste nummer at Aqua vil oppnå mye av den samme suksessen som nettopp Spice Girls har hatt det det siste året.

Lene og Morten

Albumet «Aquarium», som allerede har solgt bortimot en million eksemplarer på verdensbasis, slippes i USA 23. september.

I oktober lanseres så «Barbie Girl» i England, der den av bransjebladet Music Week sies å ha store sjanser.

Billboard gjør i sitt siste nummer et stort poeng ut av at Aqua er Danmarks største USA-hit siden Jørgen Ingmann nådde en andreplass med instrumentalen «Apache» i 1961.

Bladet har imidlertid ikke fått med seg at vokalist Lene Nystrøm er norsk og at hun har gjort det skarpere enn noen andre landsmenn på USA-lista siden a-has «Take On Me»-triumf sommeren 1985.

VANN BLIR TIL GULL: Lene Nystrøm fra Tønsberg og henns danske venner i Aqua, René Dif, Claus Norreen og Søren Rasted, gjør det stormgodt på den amerikanske singlelista.