Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

År 2000 problem for piratkopister

År-2000-problemet kan bli spesielt vanskelig for dem som bruker ulovlig kopiert programvare, særlig av noe eldre dato.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ingen leverandør vil gi noen hjelp mot år-2000-problemer til folk som snylter ved å bruke piratkopiert programvare, sier Norvald Heidel i Business Software Alliance Norge, en organisasjon som bekjemper piratkopiering, til NTB.

Problemene vil også ramme bedrifter, organisasjoner og personer som bruker ulovlig kopiert programvare uten å være klar over det.

Programleverandørene vil heller ikke kunne advare dem, siden de ikke står i leverandørenes kunderegistere.

«Røkes ut»

Verst blir år-2000-problematikken for land som Russland og Kina, hvor det antas at bortimot 90 prosent av programvaren som er i bruk er piratkopiert. I disse landene brukes ulovlig programvare både i næringsliv og offentlig forvaltning.

- Den 1. januar neste år vil mange av disse landen bli tatt med buksene på anklene, og det er lite de kan gjøre med det. Kina, men særlig Russland, er ikke i nærheten av å ha penger nok til å ordne opp for seg, sier Peter Beruk i anti-pirat-organisasjonen Software Information Industry Alliance til Wired News.

(NTB)