År 2000-problem for svenske flyplasser

Stockholm (NTB-AFP): Politiet ved tre svenske flyplasser fikk fredag en forsmak på år 2000-problemet da datasystemet kollapset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet ved flyplassene i Stockholm, Göteborg og Malmö kunne ikke lenger utstede provisoriske pass etter midnatt på grunn av problemene. Datamaskinene levde fremdeles i 1998 og mener at ett års gyldighet på midlertidige pass var i lengste laget.

Fire personer på Arlanda flyplass og ett par på Landvetter ble nødt til å innstille sine reiser fordi politiet ikke kunne gi dem pass.

Den britiske regjeringen advarte fredag mot at datamaskiner allerede nå kan rammes av år 2000-problemet.

- Vi tror at det vil dukke opp mange problemer fordi dette er første gang datamaskiner ser år 2000, sa Gwyneth Flower som leder byrået Action 2000.

Hun mener at små og mellomstore bedrifter er særlig utsatt og at det ikke er gjort nok for å hindre dataproblemer.

År 2000 fryktes over hele verden. Mange dataprogrammer og elektroniske enheter vil rett og slett ikke forstå at etter 99 følger 00.

Full kollaps kan ramme dem som ikke forbereder seg. Problemene skyldes at mange datamaskiner og programmer fører årstall med bare to sifre og vil regne feil eller gå i baklås når 2000 oppfattes som 00 og 2001 som 1901.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer