År 2000-problemet: Ikke ekstra penger

Regjeringen vil ikke bruke ekstra penger for å unngå datasammenbrudd på offentlige kontorer ved årtusenskiftet. Det går fram av en tiltaksplan som legges fram i dag, melder NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Konsulentfirmaet International Quality, som skulle kartlegge år 2000-problemet for staten, presenterte nylig sin rapport for Arbeids- og administrasjonsdepartementet. I rapporten ble det konkludert med at det vil koste staten fem milliarder kroner å løse dataproblemene, men dette velger altså oppdragsgiverne i staten å se bort fra.

Det vanlige budsjettet

Prosjektleder for år 2000-arbeidet i departementet, Hans Christian Holte, opplyser til NRK at det er den enkelte etat og det enkelte departement som er ansvarlig for å gjennomføre de nødvendige tiltak, og at arbeidet må dekkes i det vanlige budsjettet. Han sier også at konsulentrapporten er basert på et for tynt grunnlag.

Riktige beregninger

Daglig leder Nils Nordenstrøm i Quality International har imidlertid full tiltro til at deres beregninger er de riktige.

  Den siste tiden har det flere ganger blitt fremsatt beskyldninger om at konsulentfirmaer konsekvent overdriver faren for dataproblemer ved årtusenskiftet, for selv å kunne gjøre gode penger på rådgivning og kriseløsninger. Holte advarer mot det han mener er tendenser til hysteri rundt 2000-problemet.

  - vi tror det er viktig å bevare en viss nøkternhet i forhold til håndteringen av dette problemet. Vi tror ikke på de mest katastrofepregede scenarioene, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer