Arabisk ja til flyforbud over Libya

Den arabiske liga går med på flyforbudssone over Libya

JA TIL FLYFORBUD: Den arabiske liga avgjorde i dag at et flyforbud over Libya er en god ide. Fra venstre: Presidenten av Den arabiske liga, Amr Moussa, den omanske utenriksministeren Yousuf bin Alawi, og ligaens visegeneralsekretær, Ahmed bin Helli. (AP Photo/Grace Kassab)
JA TIL FLYFORBUD: Den arabiske liga avgjorde i dag at et flyforbud over Libya er en god ide. Fra venstre: Presidenten av Den arabiske liga, Amr Moussa, den omanske utenriksministeren Yousuf bin Alawi, og ligaens visegeneralsekretær, Ahmed bin Helli. (AP Photo/Grace Kassab)Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kairo (NTB-Reuters): Den arabiske liga har besluttet å gå inn for å innføre en flyforbudssone over Libya.

I går, fredag, avgjorde EU-landene at de vil ikke gå inn for militære tiltak i Libya uten støtte fra FN og Den arabiske liga. Ligaen holdt lørdag et møte der Libya var ekskludert fra å være med. Ifølge egyptisk fjernsyn har Den arabiske liga bedt FNs sikkerhetsråd om å innføre en flyforbudssone over Libya. Den arabiske liga sier de anser medlemmene av opprørsrådet for å representere det libyske folk og at de har bestemt seg for å opprette kontakt med dem.

Slik sett er de på linje med Frankrike som offisielt aksepterte opprørsrådet. Resten av EU vedtok kun å godta dem som en samtalepartner.

Les også: En flyforbudssone vil vise at Vesten er ute etter oljen