JA TIL FLYFORBUD: Den arabiske liga avgjorde i dag at et flyforbud over Libya er en god ide. Fra venstre: Presidenten av Den arabiske liga, Amr Moussa, den omanske utenriksministeren Yousuf bin Alawi, og ligaens visegeneralsekretær, Ahmed bin Helli. (AP Photo/Grace Kassab)
JA TIL FLYFORBUD: Den arabiske liga avgjorde i dag at et flyforbud over Libya er en god ide. Fra venstre: Presidenten av Den arabiske liga, Amr Moussa, den omanske utenriksministeren Yousuf bin Alawi, og ligaens visegeneralsekretær, Ahmed bin Helli. (AP Photo/Grace Kassab)Vis mer

Arabisk ja til flyforbud over Libya

Den arabiske liga går med på flyforbudssone over Libya

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kairo (NTB-Reuters): Den arabiske liga har besluttet å gå inn for å innføre en flyforbudssone over Libya.

I går, fredag, avgjorde EU-landene at de vil ikke gå inn for militære tiltak i Libya uten støtte fra FN og Den arabiske liga. Ligaen holdt lørdag et møte der Libya var ekskludert fra å være med. Ifølge egyptisk fjernsyn har Den arabiske liga bedt FNs sikkerhetsråd om å innføre en flyforbudssone over Libya. Den arabiske liga sier de anser medlemmene av opprørsrådet for å representere det libyske folk og at de har bestemt seg for å opprette kontakt med dem.

Slik sett er de på linje med Frankrike som offisielt aksepterte opprørsrådet. Resten av EU vedtok kun å godta dem som en samtalepartner.

Les også: En flyforbudssone vil vise at Vesten er ute etter oljen