FEMSTJERNERS: Landmark i Marylebone er blant de mest ekslusive hotellene i London.
FEMSTJERNERS: Landmark i Marylebone er blant de mest ekslusive hotellene i London.Vis mer

Arabisk prins fengslet etter likfunn på luksushotell

Mann død etter slåsskamp på suite i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| LONDON (Dagbladet): Et medlem av den velstående, saudiarabiske kongefamilien er anholdt av Scotland Yard etter et mistenkelig likfunn.

Det var mandag ettermiddag at politi og ambulansepersonell ble tilkalt til en luksussuite på femstjernershotellet Landmark i bydelen Marylebone i London.

Der fant de en 32 år gammel saudiaaraber.

Hodeskader
Mannen ble erklært død på stedet. Det tok ikke lang tid før etterforskerne fant ut at han var et medlem av følget til en arabisk prins.

Prinsen ble raskt koblet til det mistenkelige dødsfallet. Fem timer etter likfunnet ble han pågrepet i Westminster, melder Daily Telegraph.

Ifølge Daily Telegraph ble offeret funnet med alvorlige hodeskader. The Sun skriver at vitner har forklart at prinsen i 30-åra og den døde skal ha vært i brutal slåsskamp i luksussuiten.

Politikilder bekrefter til begge avisene at mannen som er arrestert for ugjerningen, er saudiarabisk prins.

Ifølge The Sun skal han ha sagt at han er fetteren til landets kong Abdullah, mens Daily Telegraph melder at han er grandnevø.

Mulig immunitet
- Vi anser dødsfallet for å være mistenkelig, sier en talsmann for Scotland Yard.

- Beklageligvis kan Landmark Hotel bekrefte at en gjest, som bodde på hotellet, døde på mandag, sier hotelldirektør Francis Green til Daily Telegraph.

I henhold til Wien-konvensjonen om diplomatiske relasjoner kan medlemmer av kongehus slippe rettslig forfølgelse i utlandet, hvis deres hjemland bestemmer dette.

Ifølge Daily Telegraph er prinsen for perifér i den saudiarabiske kongefamilien til å få slik immunitet.