Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arabisk tv-kanal viste ny gisselvideo

Britisk UD fordømmer publiseringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det arabiske TV-selskap al-Arabiya viste i dag bilder av den kidnappede briten Peter Moore. Moore ble kidnappet i mai 2007 mens han oppholdt seg i det irakiske finansministeriet, sammen med fire britiske sikkerhetsvakter.

Kidnappere var utkledd som politi

De fem ble den gang kjørt av gårde i en konvoi som besto av 19 firehjulstrekkere mot sjiamuslimenes område, Sadr City i Bagdad. Kidnapperne bar våpen og politiuniformer.

I klippet presenterer Moore kidnappernes krav om å løslate ni menn som holdes fanget av britiske styrker i Irak, skriver AP.

Tv-selskapet sier ifølge AP at de mottok videoen av den kidnappede briten fra en sjiagruppe som tilbyr de fem kidnappede britene i bytte for sine ni menn.

Det britiske utenriksdepartementet bekrefter overfor AP at de har sett klippet og at de ikke kan identifisere mannen som Moore, men at det kan være en av de fem kidnappede britene.

- Vi fordømmer publiseringen av videoer som dette, det er en stor belastning for familiene til de som er involvert, sier britisk UD i en uttalelse.

Ber om løslatelse

KIDNAPPET: Briten Peter Moore ble kidnappet i Irak for snart ett år siden. Foto: AP/Scanpix
KIDNAPPET: Briten Peter Moore ble kidnappet i Irak for snart ett år siden. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Videre sier britene at de henvender seg direkte til kidnapperne og ber dem om å løslate de fem.

- Samme hva saken gjelder, kan det aldri rettferdiggjøres å ta gisler og det er aldri en måte å sørge for utvikling i en sak på. Disse fem mennene må bli frigitt umiddelbart, het det i uttalelsen.

Moore hadde på seg en sort og hvit joggedress og så ut til å være i god form, skriver AP. Han jobbet for det amerikanske konsulentselskapet BearingPoint da han ble kidnappet.

Dette er ikke første gang kidnapperne offentliggjør videomateriale av de fem gislene.

I desember i fjor ble et av de andre gislene filmet mens han ba Storbritannia om å trekke ut alle styrkene fra Irak med en frist på ti dager.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media