PRO: En demonstrant som er for det syriske regimet demonstrerer mot den arabiske ligas beslutninger i Damaskus i Syria. Foto: Muzaffar Salman / AP / Scanpix
PRO: En demonstrant som er for det syriske regimet demonstrerer mot den arabiske ligas beslutninger i Damaskus i Syria. Foto: Muzaffar Salman / AP / ScanpixVis mer

Arabiske land innfører sanksjoner mot Syria

Den arabiske liga innfører økonomiske sanksjoner mot Syria. 19 av 22 medlemsland støtter tiltakene, opplyser Qatars regjering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er klart etter at utenriksministrene i Den arabiske liga møttes søndag.

Sanksjonene kommer fordi Syrias president Bashar al-Assad ikke tillater at arabiske observatører får komme til landet for å undersøke uroen som har kostet flere tusen mennesker livet.

De arabiske landene vil nå sperre kontoer som tilhører syriske myndigheter og ilegge høytstående tjenestemenn reiseforbud.

Investeringer i landet vil også bli stanset, opplyser Qatars utenriksminister Hamad bin Jassim al-Thani. Syrias sentralbank blir også omfattet av straffetiltakene.

Irak hadde på forhånd gjort det klart at det var umulig for dem å støtte sanksjonene. Heller ikke Libanon slutter seg til tiltakene.

(NTB)