Arafat: - Fornøyd med talen

Palestinernes president Yasser Arafat og det palestinske lederskapet er positive til president George W. Bushs fredsplan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge en kommentar som ble offentliggjort i Arafats navn, er palestinerne fornøyd med strategien Bush redegjorde for mandag, og de ber om samtaler om hvordan planen kan iverksettes.

- President Arafat og det palestinske lederskapet ønsker president George W. Bushs ideer velkommen, het det i uttalelsen, der det også sto at ideene var et «seriøst» forsøk på å få en slutt på Midtøsten-konflikten.

Ifølge uttalelsen håper Arafat og hans medarbeidere å diskutere detaljene bak ideene, slik at de kan settes i verk gjennom direkte samtaler mellom palestinerne og amerikanerne.

Uttalelsen kommenterte ikke Bushs krav om at et nytt palestinsk lederskap må til for at fredsprosessen skal kunne fortsette.

Men den palestinske sjefforhandleren, Saeb Erakat, sa til CNN at kravet om et nytt palestinsk lederskap, er uakseptabelt.

- President Arafat er palestinernes leder, sa Erakat. Han sa Arafat har undertegnet en beslutning om at det skal holdes presidentvalg i begynnelsen av neste år.

(NTB)