Arafat: -Verden må åpne øynene

Palestinernes president Yasser Arafat ber innstendig Norge og resten av verden om å «åpne øynene» for det som skjer i Palestina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LO-Aktuelt møtte Arafat i Ramallah, og den palestinske lederen kom med klare oppfordringer til Norge og resten av verden om å reagere på det som skjer i regionen.

- Min appell til Norge og verden er at de må åpne øynene sine, våkne opp og se hvordan mennesker i den siviliserte og moderne verden blir behandlet. Vi verdsetter og respekterer at Norges befolkning støtter oss både med økonomi og ord, men nå er det på tide å ta et standpunkt. Dere må sette større press på USA og de israelske styresmaktene, forklarte Yasser Arafat, som ikke svarte da han ble spurt om sin egen helsesituasjon.

Arafat var derimot fortvilet over at Israels maktbruk i Palestina ikke har blitt møtt med sterkere internasjonale reaksjoner.

- Reaksjoner! Hvilke reaksjoner? Har det vært noen reaksjoner i det hele tatt? Verdifulle og historiske kristne og muslimske monumenter og bygg skytes på og blir ødelagt, uten at noen hever et øyenbryn, sier Arafat til LO-Aktuelt.

(NTB)