- Arafat en serieløgner

For første gang siden Ehud Barak måtte forlate statsministerposten i fjor, har han latt seg intervjue av israelsk fjernsyn. Der avskrev han Yassir Arafat som en person man kan stole på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at Ehud Barak ble slått av Ariel Sharon ved valget i februar i fjor, trakk han seg tilbake fra det politiske liv. Tirsdag kveld ble han, for første gang siden valgnederlaget, intervjuet på israelsk fjernsyn.

- Så upålitelig

- Arafat er så upålitelig at jeg synes det er bortkastet tid å snakke med ham, sa Barak og karakteriserte sin tidligere fredspartner som en regelrett serieløgner.

Barak har ikke gjort noen hemmelighet av at han klandrer Arafat for volden som brøt ut i september 2000. Også under fjernsynsintervjuet trakk han fram sin vurdering av forhandlingene på Camp David for to år siden.

- Vil inngå fredsavtale

- Arafats store feil var at han ikke godtok Clintons forslag som grunnlag for videre forhandlinger, mente han.

Forslaget skal ha omfattet en palestinsk stat i Gaza og på 90 prosent av Vestbredden, inkludert Øst-Jerusalem.

Barak sa videre at før eller seinere vil israelere og palestinere inngå en fredsavtale som bare mikroskopisk kommer til å skille seg fra det som ble diskutert på Camp David.

Yassir Arafat har vært under sterkt press fra Israel og USA for å reformere den palestinske sikkerhetstjenesten.

STERK KRITIKK: Ehud Barak, tidligere israelsk statsminister, sier i et fjernsynsintervju at Yassir Arafat ikke er til å stole på.