Arafat er fri

Israelske stridsvogner og soldater trakk seg ut av Arafats hovedkvarter i Ramallah onsdag kveld. En fri, men illsint, Arafat rettet umiddelbart sterk kritikk mot Israel etter brann og skyting ved Fødselskirken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Minst et titall stridsvogner og pansrede personellkjøretøyer kjørte bort fra hovedkvarteret, som er delvis rasert etter lang tids beleiring. Tomme lastebiler kom også for å hente militært utstyr.

Brann ved Fødselskirken

Like før tilbaketrekkingen barket israelske soldater og væpnede palestinere sammen i kraftige sammenstøt ved Fødselskirken i Betlehem. Flere brannen oppstod like ved kirken umiddelbart etter et kjempeekslposjon, melder CNN.

En illsint Arafat fordømte i sterke ordelag det han mente var et israelsk angrep på kirken.

Brannene ble slukket etter en times tid.

Rundt 180 mennesker befinner seg inne i kirken. Et tjuetall av dem er væpnede palestinere, mens resten er sivile palestinere og prester.

Ifølge vitner var sammenstøtene rundt kirken sent onsdag de kraftigste som har vært i området siden beleiringen av kirken ble innledet for en måned siden.

Jublet

Om lag 200 jublende palestinere samlet seg utenfor hovedkvarteret etter tilbaketrekningen og ropte slagord mens de svingte med våpnene sine. Kort etter tilbaketrekningen fikk journalister komme inn i de sterkt skadde bygningene.

Ifølge vitner begynte palestinske bulldosere å rydde bort veisperringer som hæren hadde opprettet på veier og gater som fører til hovedkvarteret. Flere titall livvakter og palestinske politifolk samlet seg også på plassen foran hovedkvarteret og forberedte seg på å kjøre inn i bygningsområdet med biler dekket med palestinske flagg.

Den israelske tilbaketrekningen begynte etter at seks palestinske fanger ble kjørt til et fengsel i Jeriko i en amerikansk bilkolonne i tråd med en avtale som også åpner for at Arafat går fri fra husarresten han har sittet i.

Så lenge fangene har sittet i Arafats hovedkvarter, nektet Israel å trekke seg tilbake fra Ramallah og la Arafat gå fri. Fangene skal nå sitte i fengselet i Jeriko under amerikansk og britisk vakthold.

(NTB-AFP)

<B>PÅ VEI UT: </B>Journalister filmer israelere som trekker seg ut av Ramallah onsdag kveld.
<B>BRANN: </B>En kjempeeksplosjon med påfølgende branner og skyting oppstod rett ved Fødselskirken i Betlehem onsdag kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer