Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arafat er gravlagt

Vilt kaos rundt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens muslimske åndelige ba og leste vers fra Koranen, ble Yassir Arafat gravlagt i en grav dekorert med stein og glasskuler.

Gravleggingen fant sted i et kaos med titusener av sørgende. Politiet skjøt vilt i luften, skriver Associated Press.

Noe tidligere ble to personer ble drept og flere palestinere skadd da en bilbombe gikk av nær Ramallah, ifølge NTB. Dette skjedde samtidig som helikopteret med Arafats båre landet.

Bomben skal ha eksplodert på ei bru, ifølge israelske militærkilder.

Måkte gjennom

Arafats flaggdraperte kiste ble senket ned fra helikopteret etter å ventet i 25 minutter.

Sørgende palestinere flokket seg rundt helikopteret, og en politijeep formelig måkte gjennom forsamlingen for å få folk unna slik at døra til helikopteret kunne åpnes. En palestinsk myndighetsperson som følger båren, måtte be folk om å trekke bakover, skriver AP.

Stod på kista

Væpnet politi klatret opp og stod oppå kista mens jeepen kjørte den mot gravstedet. Titusener av mennesker er til stede med tilrop og flagg og bilder av Arafat.

Les også:

HYLLES:Kisten bæres gjennom massene mens palestinere hyller sin avdøde leder.
KAOS: Titusener flokket seg rundt helikopteret med Arafats båre tidligere i ettermiddag, like ved døde to av en bilbombe.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media