- Arafat er svært deprimert

LONDON (NTB): Palestinernes president Yasser Arafat er svært deprimert og oppfyller knapt sine funksjoner. Det sier en av Arafats nære medarbeidere til det anerkjente britiske tidsskriftet Foreign Report.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

«Arafat er omgitt av en svart sky av depresjoner og han har mistet håpet», sier medarbeideren. Det har versert rykter om at den 69 år gamle presidenten lider av Parkinsons sykdom, men dette avviser medarbeideren.

Uansett hva som feiler Arafat, er det et faktum at han ikke lenger er så kvikk som tidligere og hukommelsen skal også ha begynt å svikte, skriver Foreign Report.

Mistet håpet

Ifølge den samme medarbeideren har Arafat passert toppen, men «han nekter å innse det». Yasser Arafat har et enormt apparat rundt seg, som nå til og med skal ha begynt å gjemme bort viktig informasjon. Men det verste, ifølge medarbeideren, er at Arafat ser ut til å ha mistet håpet om at han kan klare å få Israel til å holde ord i den meget slitte fredsprosessen.

Dette har visstnok også ført til at Arafat har skrudd ned arbeidstempoet. Han var kjent for å holde seg selv og sine medarbeidere gående til langt ut på morgenkvisten. Nå går han ofte til sengs ved midnatt, etter anbefalinger fra spesialister ved Mayo-klinikken i Minnesota.

Etterfølger

Spekulasjonene går også høyt om hvem skal etterfølge Yasser Arafat. Det har tidligere vært antatt at hans nestkommanderende Abu Mazen lå best an. Men Arafat skal nå ha skiftet mening, og vil heller ha en leder som oppholdt seg i de okkuperte områdene mens den øvrige PLO-ledelsen var i eksil i Tunisia.

Yasser Arafat var i dag i Jemen for å få støtte til forslaget om et arabisk toppmøte for å få fart i fredsprosessen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer