Arafat fikk nei av FN

FNs sikkerhetsråd etterkommer ikke palestinernes bønn om beskyttelse i form av internasjonale observatører i de israelsk-okkuperte områdene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De palestinske selvstyremyndighetene ba alt mandag FN om et hastemøte i Sikkerhetsrådet, etter at israelske styrker hadde angrepet Gaza-stripen med kamphelikoptre og drept fem palestinske politimenn ved en veisperring på Vestbredden, flere av dem angivelig mens de sov.

USAs FN-ambassadør James Cunningham avviste palestinernes forespørsel, og gjentok amerikanernes motstand mot å involvere Sikkerhetsrådet i Midtøsten-konflikten.

Etter press fra araberstatene i FN ble det torsdag likevel sammenkalt til hastemøte i Sikkerhetsrådet, men amerikanske talsmenn gjorde det klart at de om nødvendig ville ta i bruk vetoretten for å stanse eventuelle resolusjoner.

- Vi vil motsette oss slike tiltak, sa Cunningham.

Noen resolusjon kom ikke på bordet, men flere av rådets medlemmer ga uttrykk for dyp bekymring over de siste dagers hendelser i Midtøsten.

Palestinerne bønn om internasjonal beskyttelse i form av FN-observatører i de israelsk-okkuperte områdene, ble derimot ikke etterkommet.

- Det var bred enighet i rådet om at det ville være galt å ta beslutninger på det nåværende tidspunkt, sa Cunningham etter torsdagens møte.

(NTB)