Arafat fordømmer bombeangrep mot buss

Islamsk jihad tok mandag kveld på seg ansvaret for bombeangrepet mot en israelsk buss der minst åtte mennesker ble drept. Yasser Arafat fordømmer aksjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Den palestinske ledelsen er imot angrep på palestinske og israelske sivile. Vi forkaster slike angrep mot sivile, sa Arafat til journalister utenfor sitt hovedkvarter i Ramallah.

En talsmann for den ytterliggående gruppen Islamsk jihads væpnede gren sa mandag til nyhetsbyrået AFP at gruppen sto bak angrepet.

I tillegg til de åtte drepte ble opptil 30 personer såret. For mange av dem er skadene alvorlige. Ifølge israelsk radio og TV ble det brukt en bilbombe i angrepet. Bilen var fullastet med eksplosiver da den gikk i luften ved siden av bussen.

Bussen var på vei fra byen Afula i Israel til Hadera da eksplosjonen skjedde i byen Pardes Hanna.

Ifølge øyenvitner ble bussen totalt ødelagt i den voldsomme eksplosjonen.

- Jeg var 60 meter fra busstasjonen, og jeg hørte eksplosjonen. Bussen ble komplett smadret. Jeg så bussen gå opp i flammer, sa et øyenvitne til israelsk radio.

En høytstående rådgiver hos Israels statsminister Ariel Sharon sa etter angrepet at «palestinernes leder Yasser Arafat er den som er å anklage for det dødelige bussangrepet».

Arafat har også tidligere tatt kraftig avstand fra selvmordsangrep mot israelske sivile.

(NTB-Reuters-AFP)