Arafat godtar regjeringens avskjed

RAMALLAH (NTB-AFP-DPA): Den palestinske presidenten Yasser Arafat godtok i dag avskjedssøknaden fra sin regjering, ifølge det uavhengige medie- og kommunikasjonssenteret i Øst-Jerusalem (JMCC).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Presidenten i den palestinske lovgivende forsamling, Ahmed Qorei, opplyste at Arafat har bedt om en frist på to uker til å danne en ny regjering.

Den nåværende regjeringen blir sittende fram til utnevnelsen av en ny.

Det har lenge vært et krav at Arafat må skifte ut regjeringen etter massive anklager om vanstyre og korrupsjon. Avskjedssøknadene har ligget på bordet siden i fjor. Arafat har også hatt trusselen om mistillitsvotum hengende over hodet de siste månedene.

Nå ser det imidlertid ut til at Arafat endelig innfrir løftet om utskiftninger. Han har den siste uka ført en rekke samtaler med personer både innenfor egne rekker og i opposisjonen for å sette sammen en helt ny regjering.

Den militante islamske organisasjonen Hamas har foreløpig takket nei til et regjeringssamarbed. Hamas går sterkt imot en hver fredsavtale med Israel og er dypt uenig i Arafats linje i fredsforhandlingene.

(NTB)