- Arafat har feilet som leder

President Bush signaliserte i dag at palestinerne trenger en ny leder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President George Bush mener at om palestinerne vil ha fred så trenger de en leder som kjemper mot terror. Det sa presidenten på en felles pressekonferanse på Camp David sammen med Jordans kong Abdullah II i dag.

- Statsministeren presset ut

- Arafat har feilet som leder, sier Bush, og anklaget ham for å ha presset ut statsministeren som jobbet for fred.

- Mahmoud Abbas arbeid ble undergravd og det er grunnen til at vi forstatt står fast, sier Bush. Han la til at han spesielt legger skylda på Arafat når det gjelder sammenbruddet i fredsprosessen.

Den palistinske tatsministeren gikk av 6. september etter en intern maktkamp med Arafat.

- Det palestinske folket må forstå at om de ønsker fred så må de ha et lederskap som jobber absolutt 100 prosent mot terror, fortsatte Bush.

- Forhåpentligvis, på et tidspunkt, vil et palestinsk lederskap komme som forplikter seg til å kjempe mot terroren, sa Bush.

Tror ikke på resolusjon

Presidenten har heller ingen tro på at en ny Irak-resolusjon vil være klar innen han skal tale i FNs hovedforsamling kommende tirsdag.

- Jeg tror ikke det, men det kan skje, sier Bush.

USA prøver å få Sikkerhetsrådets støtte til en resulosjon som klargjør for fredsbevarende styrker og penger for å finansiere Iraks gjennoppbygging fra andre land.

Stormaktene har vært tilbakeholdenhet med å komme med tilbud om soldater og penger. Bush sa i dag at han var oppmuntret av at land som Storbritannia og Polen har gitt sin støtte.

-VIKTIG ALLIERT:</B> Bush roste i dag Jordan og kong Abdullah II som en viktig alliert i kampen mot terror.