Arafat har gallesten

Sterkt svekket av smertene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den palestinske presidenten har vært innesperret i PLO-hovedkvarteret på Vestbredden i tre år. Arafat har helt frem til nå nylig gjennomført offisielle møter med andre lands representanter. Men de siste dagene har det blitt tydelig at presidenten ikke er frisk, og det har blitt spekulert i om 75-åringen har magekreft.

Israel har offisielt gitt Arafat tillatelse til å oppsøke et sykehus i Ramallah, men fra palestinsk side er det blitt benektet at presidenten trenger behandling.

Avbrøt fasten

På sterk oppfordring fra leger har Arafat i dag gjennomgått flere undersøkelser. Offisielt heter det fremdeles at presidenten har influensa, men palestinske sykehuskilder forteller ifølge AP at undersøkelsene har avdekket en stor gallesten.

Arafat skal ha vært plaget av smerter i magen og oppkast.

For flere dager siden ankom legeteam med egyptiske og tunisiske leger som hadde med seg blant annet røntgenutstyr og ultralydapparater. Røntgenbildene viste ingenting, men ultralyden avslørte gallestenen, som er en centimeter i diameter.

Gallestenen er ikke livstruende og kan behandles forholdsvis enkelt, ifølge kildene. Arafat rådes til å la seg operere, men foreløpig har han ikke tatt noen avgjørelse.

Også i fjor var den palestinske lederen plaget av gallesten. I tillegg skal han ha skjelvinger som har ført til rykter om at han har Parkinsons sykdom.

Det er midt i Ramadan, men legene har hele tiden bedt Arafat om å avbryte fasten og ta til seg drikke og medisiner. I dag ga Arafat etter og avbrøt fasten. Dét avslører Sakher Habash, en av Arafats fortrolige som besøkte ham i dag.

Arafat er ikke ferdig med de medisisinske undersøkelsene enda. Tre sykehus deltar i overvåkingen av palestinernes forgrunnsfigur, og de neste dagene skal det blant annet tas en rekke blodprøver.

SVEKKET:</B> Arafats helsetilstand har lenge vært gjenstand for rykter.