Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Arafat har ingen livstruende sykdom

Legene som har undersøkt Yasser Arafat, utelukker at den palestinske lederen lider av en livstruende sykdom, ifølge en av Arafats nærmeste rådgivere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De siste undersøkelsene viser at president Arafat ikke lider av noen livstruende sykdom, og at det han lider av kan helbredes, sier Nabil Abu Rudeineh til nyhetsbyrået Reuters. Han er en av Arafats nærmeste rådgivere.

Presidenten er innlagt på et militærsykehus i Paris, og gjennomgikk lørdag en lang rekke medisinske undersøkelser.

Han ble fredag fløyet til sykehuset, som ligger litt utenfor Paris, etter å ha forlatt sitt ramponerte hovedkvarter i Ramallah på Vestbredden for første gang på over to år.

Legene har blant annet undersøkt om Arafat lider av leukemi, men funnet ut at han ikke har verken denne eller noen andre kritiske sykdommer, ifølge Rudeineh.

Legene undersøker også om det kan være en virusinfeksjon eller en forgiftning som plager Arafat. De endelige resultatene vil trolig være klare innen onsdag, ifølge en av 75-åringens rådgivere.

Arafat sover etter rapportene mye bedre enn han har gjort tidligere i uken. Han spiser og klarer å holde på maten, ifølge Mohammad Rachid, som også inngår i presidentens nærmeste krets.

- Undersøkelsene har vist at han ikke har leukemi. Legene ser på andre muligheter, sier Rachid.

NTB

<B>UNDERSØKES:</B> Yassir Arafat i Ramallah på fredag - rett før han dro til Jordan og deretter Paris.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media