Arafat i friluft

Yassir Arafat ble båret ut på gullstol etter at israelerne i går opphevet den ti dager lange blokaden av hovedkvarteret i Ramallah. Men Arafat fikk knapt nok vist V-tegnet, før portforbud ble innført av israelerne. Stridsvogner og soldater holder stand knappe 40 meter unna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Grunnen til at Arafat og hans palestinske medarbeidere i går kunne trekke frisk luft etter ti dager uten strøm og vann, var et sterkt press fra USAs president George W. Bush på Israels statsminister Ariel Sharon. Bush krevde at Sharon øyeblikkelig skulle oppheve blokaden.

Internasjonale analytikere mener Sharons brutale framferd ikke tjener krigen president Bush nå vil ha mot Irak. Særlig fordi Sharon kommer i samme kategori som Saddam Hussein når det gjelder brudd på FN-resolusjoner.

- Israel vil gjøre alt for å støtte USA i kampen mot terror og mot Irak, samtidig som vi må sørge for vår egen interne sikkerhet, var meldingen fra Sharon.

Roste Israel

FNs spesialutsending, Terje Rød-Larsen, roste Israel for det han kalte en modig handling.

Rød-Larsen møtte i går Arafat for å diskutere Sikkerhetsrådets FN-resolusjon fra 24. september i år. Resolusjon 1435 krever at Israel opphever blokaden, og at israelerne trekker seg ut fra palestinske byer og tilbake til situasjonen slik den var i september 2000.

- Jeg håper Israel fortsette tilbaketrekningen slik at den stemmer med FN-resolusjonens krav, sier Rød-Larsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer