Arafat kommer likevel

Palestinernes president Yasser Arafat vil ikke delta på toppmøtet i Sharm el-Sheikh i Egypt, meldte en palestinsk statsråd i ettermiddag. - Jeg kommer, lovet Arafat i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Uten enighet om agendaen blir det ikke noe toppmøte. Slik det er nå spriker den egyptiske og palestinske agendaen med den amerikanske, sa den palestinske statsråden for internasjonalt samarbeid, Nabil Shaat.

Han forteller at den palestinske agendaen innebærer å få slutt på mer enn to ukers vold, gjøre slutt på den fiendtlige innstillingen, israelsk tilbaketrekking fra fremskutte posisjoner, opprettelsen av en internasjonal granskingskommisjon, samt iverksettelsen av alle tidligere undertegnede avtaler.

- Vi reiser til toppmøtet i Sharm al-Sheikh, men vi skal fremme det palestinske folkets krav, sa Arafat til en menneskemasse i kveld foran basen sin i Gaza by.

Der har i hele dag har det vært protester mot toppmøtet og Arafats deltagelse. Det er ytterliggående grupperinger som maner til fortsatt kamp mot det de kaller okkupasjonsmakten Israel. Bortsett fra protestene, har det vært rolig i Midtøsten.

Offiser bekreftet kidnappet

Tidligere i kveld bekreftet det israelske Forsvarsdepartementet at geriljaen Hizbollah har kidnappet en reserveoffiser.

Den savnede mannen er offiser i de israelske reservestyrkene og ble bortført i en terroristaksjon. Han reiste utenlands i et personlig ærend, står det i kunngjøringen. Mannen skal ha blitt bortført i den sveitsiske byen Lausanne.

Det sveitsiske politiet sjekker nå påstanden om kidnappingen, men har foreløpig ikke offentliggjort informasjon om bortføringen.

Ifølge israelsk radio heter mannen Elhanan Tennenbaum, og er 54 år gammel. Han skal være ansatt i et rådgivningsfirma knyttet til to av Israels største selskaper innen elektronikk.

- Kidnappingen er en alvorlig handling som går imot internasjonal rett, heter det fra Forsvarsdepartementet.

Med Guds hjelp

Den israelske bekreftelsen kommer etter at Hizbollah i dag sa de hadde kidnappet en israelsk offiser.

- Med Guds hjelp, i en vanskelig sikkerhetsoperasjon, klarte den islamske motstandsbevegelsen å ta en israelsk oberst til fange, sa Hizbollahs generalsekretær Hassan Nasrallah fra Beirut i Libanon, ifølge AP.

Uttalesen kom overraskede på israelske myndigheter. De har i hele dag sjekket egne rekker for å se om noen var savnet, og i kveld kom bekreftelsen at en reserveoffiser var bortført.

Kidnappingen skal være en støtte til det palestinske folket, ifølge Hizbollah. De holder allerede tre israelske soldater fanget, som Hizbollah vil bytte mot friheten til arabiske fanger i Israel.

<B>DELTAR IKKE:</B> Yasser Arafat vil likevel ikke delta på morgendagens toppmøte i Egypt.
KIDNAPPER:</B> Tidligere i dag kunngjorde Hizbollahs generalsekretær at de hadde tatt en israelsk offiser til fange.