Arafat leder krigen

Du kan delta i dataslaget mellom Ariel Sharon og Yassir Arafat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sharon- og Arafat-tilhengere har braket sammen på nettsidene til Time Magazine. Søndag kårer de den prestisjetunge Person of the Year, og de har denne uka invitert leserne til å stemme på sin favoritt. Det gikk helt fint fram til tirsdag.

Yassir Arafat hadde ligget et stykke ned på lista over de 15 kandidatene. Han er i konkurranse med blant andre Eminem, Osama bin Laden, George W. Bush - og erkefienden Ariel Sharon. Plutselig rykket Arafat opp til førsteplassen med 30 prosent av stemmene. Innen dagen var omme hadde Sharon-tilhengerne mobilisert og plassert den israelske statsministeren tre prosentpoeng foran den palestinske presidenten.

Time-kåringen

  • Stem på

Person of the Year

- Vi tror tilhengerne benytter seg av spesielle dataprogram - såkalte roboter - til å sende avgårde en mengde stemmer. Det er også mulig at veldig mange mennesker er innom sidene våre for å avlegge sine stemmer, sier Time-redaktør Joshua Macht til New York Post.

I formiddag hadde over 2,2 millioner stemmer blitt avlagt. 18,5 prosent gikk til Arafat mens Sharon hadde huket inn 12,3 prosent. Til sammenligning ligger Eminem på tredjeplass med 1,8 prosent. Leser-avstemninga er kun rådgivende for Time-redaksjonen som kunngjør hvem som blir årets navn på søndag. Vinneren skal være personen eller personene som har dominert årets nyhetsbilde.

<B>GJEV PRIS: I fjor vant New York-borgermester Rudolph Guiliani den mest ettertraktede årets navn-prisen. Den har også gått til Stalin og Hitler.