Arafat leder krigen

Du kan delta i dataslaget mellom Ariel Sharon og Yassir Arafat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sharon- og Arafat-tilhengere har braket sammen på nettsidene til Time Magazine. Søndag kårer de den prestisjetunge Person of the Year, og de har denne uka invitert leserne til å stemme på sin favoritt. Det gikk helt fint fram til tirsdag.

Yassir Arafat hadde ligget et stykke ned på lista over de 15 kandidatene. Han er i konkurranse med blant andre Eminem, Osama bin Laden, George W. Bush - og erkefienden Ariel Sharon. Plutselig rykket Arafat opp til førsteplassen med 30 prosent av stemmene. Innen dagen var omme hadde Sharon-tilhengerne mobilisert og plassert den israelske statsministeren tre prosentpoeng foran den palestinske presidenten.

Time-kåringen

Se vinner-forsidene fra 1927-2001 Se fotohistorien til kåringen Stem på Person of the Year

- Vi tror tilhengerne benytter seg av spesielle dataprogram - såkalte roboter - til å sende avgårde en mengde stemmer. Det er også mulig at veldig mange mennesker er innom sidene våre for å avlegge sine stemmer, sier Time-redaktør Joshua Macht til New York Post.

I formiddag hadde over 2,2 millioner stemmer blitt avlagt. 18,5 prosent gikk til Arafat mens Sharon hadde huket inn 12,3 prosent. Til sammenligning ligger Eminem på tredjeplass med 1,8 prosent. Leser-avstemninga er kun rådgivende for Time-redaksjonen som kunngjør hvem som blir årets navn på søndag. Vinneren skal være personen eller personene som har dominert årets nyhetsbilde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer