-  Arafat løy hele tida

Yassir Arafat var en «mesterlig manipulator» og «løy hele tida», sier fredsmekler Terje Rød-Larsen til et amerikansk tidsskrift.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): I siste nummer av det seriøse, konservative amerikanske tidsskriftet The Atlantic snakker Terje Rød-Larsen om sitt forhold til tidligere PLO-leder og palestinsk leder, Yassir Arafat. Den norske diplomaten, sosiologen og forskeren spilte en sentral rolle i Oslo-prosessen og har vært FNs spesialutsending til Midtøsten i en årrekke. Nå jobber han som FN-utsending til Libanon og Syria og leder International Peace Academy i New York.

Det er i tidsskriftet The Atlantics septembernummer at Arafat er tema. Tittelen på førstesida lyder «Hvordan Arafat ødela Palestina - arven etter en manns korrupte regler - sett gjennom øynene til dem som kjente ham best», og saken brettes ut over 23 sider.

Rød-Larsen er en av flere Midtøsten-eksperter som kjente Yassir Arafat svært godt, og som er intervjuet om den omstridte palestineren og fredsprisvinneren. Men det er slett ikke noe sympatisk bilde Terje Rød-Larsen gir av den døde palestinske lederen.

Daglige møter

Ifølge magasinet hadde Terje Rød-Larsen ukentlige og ofte daglige møter med Yassir Arafat i en tiårsperiode.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer