- Arafat må drepes

Det krever avisen Jerusalem Post på lederplass. Synet skal ha støtte langt inn i Sharon-regjeringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Verden gir oss ikke noe annet valg enn å drepe Yasser Arafat. Vi står ved et historisk veiskille der den diplomatiske faren ved å forsvare oss selv, overstiges av faren ved ikke å gjøre det, skriver avisen.

- Når det avgjørende øyeblikket kommer, er det ikke noe poeng å stanse på halvveien. Skal vi fordømmes uansett, kan vi like gjerne gjøre det, mener Jerusalem Post.

Avisen var lenge Israels eneste engelskspråklige avis, og var kjent for sin uavhengige journalistikk. Det siste tiåret har avisen havnet lenger og lenger ut på høyresiden, og legger i dag ikke skjul på sin støtte til Ariel Sharon og hans Likud-parti.

Utelukker ikke

Kravet om likvidering av palestinernes 74 år gamle president skal ha støtte langt inn i Sharons regjering.

- En utvisning av Arafat er minimum. Vi må heller ikke utelukke muligheten av å få ham likvidert, sier forsvarsminister Shaul Mofaz til Israels største avis Yediot Aharonot.

Avisen Ma'ariv mener å vite at Sharon-regjeringen i realiteten alt har besluttet å deportere Arafat.

- Den israelske hæren forbereder Arafats utvisning, men USA vil stanse dette i siste minutt, skriver Ma'ariv.

Omringet

Etter først å ha orientert den palestinske guvernøren i Ramallah om at alle personer med våpen - også palestinske politimenn og sikkerhetsfolk - ville bli angrepet, tok israelske styrker oppstilling bare 300 meter fra Arafats utbombede hovedkvarter.

Sharon sammenkalte samtidig sitt sikkerhetskabinett for å diskutere den palestinske presidentens videre skjebne.

Utenriksminister Silvan Shalom bekreftet før møtet at det hersket bred enighet i regjeringen om å deportere Arafat, men sa ingenting om hvor han skal forvises.

Advarer Sharon

Både USA og EU har på det skarpeste advart Israel mot å deportere Arafat fra de palestinske områdene, og også fra palestinsk hold er advarslene mange.

- Et forsøk på å skade Arafat vil bringe denne regionen på avgrunnens rand, sa Arafats nære medarbeider Ahmed Abdel Rahman til radiostasjonen Voice of Palestine torsdag.

Også flere av Sharons støttespillere bærer en nagende frykt for at Arafat vil kunne gjøre større skade i eksil, enn om Israel opprettholder sin 20 måneder lange beleiring av ham.

- Han vil bli et mye større problem når han fritt kan reise verden rundt, enn han er der han sitter innelåst i Ramallah, skriver Jerusalem Posts lederskribent som derfor ser likvidasjon som den beste utvei.

(NTB)

- ARAFAT MÅ DREPES: Det mener Jerusalem Post på lederplass.