Arafat møter Albright i London i dag

JERUSALEM: I dag møter palestinernes president Yasser Arafat USAs utenriksminister Madeleine Albright i London. De to skal drøfte den angivelige framgangen i samtaler mellom USA og Israel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det overraskende møtet kom i stand etter at Arafat fikk en telefon fra Albright tidlig i dag morges, sa hans medarbeider Nabil Shaath.

  Ifølge palestinske kilder skal det ha vært gjort framgang under et møte mellom Netanyahu og den amerikanske Midtøsten-utsendingen Dennis Ross. Kilden ville ikke si hva framgangen består i, men dette skal ha vært budskapet fra Albright til Arafat.

  Arafat reiser til London isteden for å dra rett hjem etter sitt opphold i Oslo, hvor han deltok i et møte i sosialistinternasjonalen.

  I telefonsamtalen orienterte Albright Arafat om sine og andre amerikanske tjenestemenns møter med den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu, som søndag avsluttet et fem dagers besøk i USA.

Mekling

USA har lenge forsøkt å mekle fram et kompromiss mellom Israel og palestinerne om ny israelsk tilbaketrekking fra de okkuperte områdene. USA har foreslått en tilbaketrekking fra 13 prosent av områdene, mens Israel nekter å strekke seg til lenger enn ni prosent.

  Arafat har akseptert det amerikanske kompromissforslaget, trass i at palestinerne mener de har krav på at Israel trekker seg fra 30 prosent, i tråd med Oslo-avtalen.

(NTB-Reuters-AFP)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer