Arafat møter Israel til uken

RAMALLAH (NTB-AFP): Palestinerne og Israel vil neste uke møtes for å prøve å få den fastlåste fredsprosessen ut av dødvannet, opplyste president Yasser Arafat i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det blir regulære møter neste uke mellom Abu Mazen og sikkerhetsminister Avigdor Kahalani, sa Arafat i Ramallah, der han hadde møtt den israelske sikkerhetsministeren.

Men samtalene vil ikke dreie seg om den israelske tilbaketrekkingen fra den okkuperte Vestbredden før Israel kommer med forslag som er i overensstemmelse med den amerikanske planen om tilbaketrekking fra 13 prosent av området, ifølge en ledende palestinsk tjenestemann.

Tre møter i begynnelsen av uken mellom Mazen, også kjent som Mahmoud Abbas, og den israelske forsvarsministeren Yitzhak Mordechai, førte ikke fram.

Arafat gjorde klart for Kahalani at det ikke blir tale om nye forhandlinger før Israel viser vilje til å godta det amerikanske forslaget.

- Om Arafat får nye forslag fra Israel, vil det være en god grunn til å gjenoppta forhandlingene, sa Arafats rådgiver Ahmed Tibi.

Kahalani var derimot mer optimistisk etter det 90 minutter lange møtet i Ramallah. Han sa samtalene hadde vært vanskelige, men han fastholdt at gapet mellom partene var mindre.

Folkekrav Hele 59 prosent av israelske jøder mener at Israel bør trekke seg tilbake i tråd med den amerikanske planen, ifølge en meningsmåling som ble offentliggjort i dag. Bare 32 prosent er imot.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer