Arafat og Qurie skal utnevne regjering

Yasser Arafat og Ahmed Qurie skal i fellesskap utnevne en ny regjering som vil omfatte en Hamas-tilhenger og en person som støttes av USA, opplyser palestinske kilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

!Regjeringen skal dannes i neste uke, uttalte en palestinsk tjenestemann i Ramallah torsdag kveld.

Qurie, som er bedre kjent som Abu Ala, har tidligere gitt opp et forsøk på å danne en ny palestinsk regjering etter at Mahmoud Abbas også måtte gi seg fordi han verken fikk støtte fra Israel eller fra et flertall av de palestinske velgerne.

Ledende israelske regjeringsmedlemmer avviste torsdag et forslag fra Arafat om våpenhvile, samtidig som president George W. Bush karakteriserte den palestinske lederen som mislykket.

Israel har gjentatte ganger gjort det klart at landet ikke vil forhandle med en regjering som har tilknytning til Arafat.

For å få bredere tilslutning i befolkningen har Arafat og Qurie blitt enige om å tilby en ministerpost til Mousa al-Zabout, som er en erklært tilhenger av Hamas-bevegelsen.

I et parallelt forsøk på å hente støtte på amerikansk og kanskje israelsk hold, vil de to palestinske topplederne utnevne Salam Fayyad til finansminister. Fayyad har tidligere hatt denne stillingen og har høstet ros på amerikansk hold for å ha ryddet opp i den palestinske økonomien.

Ifølge palestinske talsmenn skal den nye regjeringen konsentrere seg om interne reformer, nasjonal enhet, lov og orden og å gjøre slutt på kaoset som hersker i de palestinske områdene.

(NTB-Reuters)