Arafat omringet på ny

Israelske tanks rullet i natt på ny inn i Ramallah på Vestbredden. 17 av dem omringer nå Yassir Arafats hovedkvarter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge palestinsk etterretning rullet cirka 130 israelske stridsvogner inn i byen fra nord, assistert av to helikoptre i lufta over. Nyhetsbyrået Reuters er noe mer nøkterne. De har reportere på stedet og anslår antallet stridsvogner til rundt 20.

Israelske soldater satt oppå tanksene og gjorde v-tegnet der de rullet fram. Det har ikke kommet meldinger om motstand.

17 av stridsvognene har nå tatt oppstilling rundt Arafats hovedkvarter og stengt all ferdsel til og fra. Soldatene har ikke tatt seg inn i bygningen.

- Et stort antall tanks og israelske jeeper omringer nå president Arafats kontor fra alle kanter, opplyste Nabil Abu Rdeneh, medlem av Arafats stab, til Associated Press i natt. Rdeneh er sjøl inne i hovedkvarteret.

Arafat fanget

Inne i hovedkvarteret befinner Yasser Arafat seg, blant annet sammen med sjefen for sine egne sikkerhetsvakter og sjefen for palestinsk etterretning, Tariq al-Tarawi.

Med nattens aksjon utvider dermed kontrollen i de palestinske sjølstyreområdene på Vestbredden.

Arresterte Hamas-leder

Aksjonen mot Arafats hovedkvarter kom nesten samtidig med meldingen om at Hamas-leder sjeik Ahmed Yassin skal være arrestert. Ifølge palestinsk etterretning var det Arafat sjøl som ga ordre om at lederen for den militante palestinske organisasjonen skulle settes i husarrest på Gaza-stripen.

Arrestasjonen kom imidlertid for seint til å blidgjøre de israelske myndighetene.

<B>SPERRET: <B>De israelske tanksene tok oppstilling rundt Arafats hovedkvarter.
<B>OMRINGET: </B>På ny sitter Yasser Arafat innesperret i hovedkvarteret sitt i Ramallah, etter at israelske tanks i natt rullet inn i byen og omringet Arafats kontor.
<B>ARRESTERT: </B>Hamas-leder sjeik Ahmed Yassin ble like før isralernes aksjon i Ramallah plassert i hussarrest på ordre fra Arafat.