Arafat ønsker seg arabisk toppmøte

LONDON (NTB-Reuters): Palestinernes president Yasser Arafat tror et arabisk toppmøte er løsningen for den fastlåste fredsprosessen i Midtøsten. Diplomater og analytikere tror mer på et «mini-møte».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter samtaler med Storbritannias statsminister Tony Blair i London i dag bekreftet Arafat ønsket om et møte med alle de arabiske topplederne til stede. Ifølge Arafat diskuterer man nå en mulig dato. Den palestinske lederen sa også at han ville ta opp forslaget med Egypts president Hosni Mubarak senere mandag.

Diplomater og Midtøsten-kjennere tror imidlertid ikke Arafat vil få samlet lederne i de 21 medlemslandene i Den arabiske liga på grunn av dyp intern splittelse i synet på viktige saker.

- Et møte med alle de arabiske lederne er helt usannsynlig. Derimot kan vi bli vitner til et mindre møte mellom Egypt, Syria, Jordan, Libanon, Saudi Arabia og palestinerne, sa en arabisk kommentator i Kairo.

Libanons utenriksminister Faris Bouez gjorde det klart mandag at de ulike partene må komme til enighet om hele dagsordenen før det blir aktuelt å ta imot Arafats invitasjon.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer