Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arafat presses

Den arabiske støtten til Yasser Arafat er lunken. Palestinernes president får sin del av skylda for voldshandlingene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens voldshandlingene på israelsk og palestinsk side trappes opp, har arabiske ledere i det stille bedt Yasser Arafat gjøre mer for å stanse selvmordsterroristene og slik legge grunnlag for nye fredsforhandlinger. Hvis ikke risikerer han internasjonal isolasjon, skriver Washington Post i dag.

Avisa mener det er påfallende og betydningsfullt at myndighetene i Jordan, Egypt og Saudi-Arabia har unnlatt å kritisere Israels gjengjeldelse med stridshelikoptre og jagerfly etter bombeaksjonene sist helg.

I stedet har de moderate araberstatene offisielt lagt vekt på at begge sider må stoppe voldsbruken. Underhånden skal de ha fortalt Arafat at han har lite spillerom i sitt forhold til Hamas, Jihad og andre ytterliggående palestinske grupper.

Israel og USA krever at den palestinske presidenten arresterer de som er ansvarlig for bombeterroren. Han har fått samme beskjed fra arabiske hovedsteder.

Et framtredende medlem av den sudiske kongefamilien, prins Turki al-Faisal, gir uttrykk for økende frustrasjon med begge parter i konflikten:

- Når du ser bilder av kroppsdeler spredd over det hele, blir du syk. Hvem i helvete gir Sharon og Arafat rett til å påføre sine folk slike lidelser?

Den palestinskeoppstanden startet for 14 måneder siden. Arabiske myndigheter og velstående enkeltpersoner, spesielt i Saudi-Arabia, har overført store pengesummer til Arafat og palestinske myndigheter, slik at de kan opprettholde virksomhet og innflytelse under krisen som også rammer inntektene i de palestinske områdene hardt.

Hvis signalene fra Kairo, Riyadh og Amman varsler at pengehjelpen kan avta om ikke Arafat tar hardere grep, kan de få stor betydning.

Hele Norges coronakart